Десетте най-смели и шокиращи строящи се сгради в света, плод на човешкия гений и на развинтената фантазия и лудост.

Съвременната архитектура става все по-фантастична в стремежа си да приближи човека до звездите. На различни места по света се строят здания, които ни говорят, че бъдещето е в грандиозното строителство с впечатляващи мащаби.

Кралската кула

bezumni_sdania1

Кралската кула, която ще е по-висока от „шампиона“ до момента Бурдж Халифа в Дубай, се строи в Саудитска Арабия. Това ще бъде първото здание на планетата, чиято височина се приближава до километър. В тази сграда ще бъдат разположени разкошни апартаменти на цял етаж, обсерватория, хотел Four Seasons и най-високата тераса в света. Официалният пусков срок на небостъргача е през 2019 г.

Шанхайската кула

bezumni_sdania2

Строителството на 121-етажната Шанхайска кула в Китай, започнало още през 1993 г., завърши в началото на тази година и сега текат довършителните работи. Макар строежът да не е довършен официално, милиони хора наблюдават панорамата, разкриваща се от върха му, благодарение на снимките на двама руски смелчаци, които незаконно се катерят на покрива му миналата година.

Dubai Perl

bezumni_sdania3

Между проектирането на най-големия търговски център и най-високото здание в света някой решава, че в Дубай трябва да се издигне разкошна сграда, приличаща на жилищен блок. В планирания „вътрешен град“ ще има 4 кули, съединени с въздушни мостове, и луксозен театър с 1800 места.

Agora Garden

bezumni_sdania4

През 2016 г. ще завърши строителството на зданието Agora Garden, което изразява компромиса между творението на майката-природа и човека. Грандиозният 20-етажен строеж с много извивки ще бъде зелен и еко във всяко отношение: на балконите на всеки етаж са предвидени градини, а също и системи за осигуряване на екологичен живот, със слънчеви батерии и преработка на дъждовната вода.

World One

bezumni_sdania5

Небостъргачът World One със своите 117 етажа ще бъде най-високата жилищна сграда в света и със сигурност шампионът по височина в Мумбай, Индия. В 300-те разкошни 4-стайни апартамента ще живеят най-богатите хора в Индия. Дизайнът на стаите е дело на студиото на Джорджо Армани.

Център за изучаване и изследване на нефт на крал Абдала (KARSARC)

bezumni_sdania6

Намиращият се най-близо до земята, в сравнение с всичките показани тук съоръжения, но не по-малко умопомрачителен KARSARC в Саудитска Арабия повече прилича на леговище на злодей от поредицата за Джеймс Бонд, отколкото на многонационален център. Футуристичният дизайн е рожба на култовия архитект Захи Хадид, и в основата му стои преплитането на шестоъгълни клетки.

Чон Нан – център в Сучжоу

bezumni_sdania7

Наскоро в Китай започна издигането на 730-метров център и предстоят няколко години усилено строителство. Но ако зданието на стойност $4,5 млрд. бъде завършено според графика през 2020 г., това ще е най-високият небостъргач в Китай и третият по височина в света.

Lotte World Tower

bezumni_sdania8

Значително по-високият от всички останали небостъргачи в Сеул 556-метров Lotte World Tower ще се откроява на хоризонта, когато бъде завършен – по план през 2016 г. В сградата ще има магазини, офиси, апартаменти, хотели и панорамна тераса.

Планински курорт „Даванг”

bezumni_sdania9

bezumni_sdania9-2

Ако ви е омръзнало от типичните хотели за зимен туризъм, модернистичният китайски планински курорт ви очаква от 2016 г. Разгърнат на 170 м дължина, той включва „леден свят на развлеченията“, покрит ски комплекс, аквапарк и висящи градини.

Хотел “Сонджанг”

bezumni_sdania10

bezumni_sdania10-2

По всичко личи, че този скътан между скали и езера хотел е следващото привлекателно място за почивка в Китай. Както и планинският курорт „Даванг“, „Сонджанг“ ще бъде построен направо върху стените на каменна кариера, а по фасадата му ще тече водопад. И ако посетителите не могат да се наслаждават на гледката на някой от горните етажи, могат да се настанят на долните – те ще се намират под водата.

Източник: AdMe

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>