При голям интерес протече поредният ден от Менторската академия на популярния ментор и коуч, известен с псевдонима Съни Бозкурт

В неделя, в горещия във всяко отношение юнски ден, докато навън се вихреше традиционната суета около поредните избори 2 в 1, една тиха уютна зала в Конферентния център на хотел „Грами“, София сякаш беше част от един друг, по-добър свят.

Провеждаше се поредният ден от Менторската академия „Азбука на тристранната трансформация“ на популярния ментор и коуч Сунай Ремзи, известен с псевдонима Съни Бозкурт.

Темите бяха достатъчно атрактивни: „Гладиаторът си ти!“, „Рамката на живота“, „Как да започнем да пишем своята лична история“, „Разруши стените. Освобождаване от менталните окови“, „Успешни практики за развитие в професионален и личен план“.

Но най-впечатляваща в залата беше атмосферата на обич, приятелство и емпатия. Усещаше се чиста, висока енергия, казаха присъстващите. Те се прегръщаха и усмихваха, споделяха си лични преживявания.

Истински голямата атракция беше самият Сунай Ремзи. „Реших този път лекциите да бъдат в по-камерен състав, но хора са видели обявата ми в социалните мрежи и дойдоха“, каза той на откриването.

Залата беше препълнена, идваха нови хора, внасяха се столове. Първата лекция започна по-късно, заради изборите и гласуването. Любимият на хиляди българи Сунай Ремзи говори как всеки човек може да се почувства гладиатор, спечелил най-важните битки – първо със самия себе си.

С бурни аплодисменти беше посрещнат един от най-големите спортни журналисти Крум Савов, водещ на “Крум Савов Live“ – всекидневно коментарно предаване, което се излъчва наживо всеки делничен ден от 19 ч. в ефира на 7/8 TV.

Крум Савов, почувствал високата енергия и добронамереност на хората в залата, удиви публиката с личните си откровения, които прави за пръв път пред аудитория. С бурни аплодисменти беше посрещната и съпругата му Мая Савова. Двамата много интелигентно, откровено и интересно отговаряха на въпросите на водещия Сунай Ремзи и присъстващите.

С интерес бяха проследени и темите на другите лектори – Натали Кръстева, Светла Татарлиева и Валентина Димитрова.

Сред хората бяха постоянни участници в Менторската академия на Сунай Ремзи, представители на други менторски академии и от традиционно силното и вдъхновяващо събитие „INSAIT“. Имаше и хора, които просто бяха видели обявата в социалните мрежи и бяха решили да прекарат неделния си ден в срещи с вдъхновяващи хора като Сунай Ремзи и неговото общество.

Най-очарователни сред публиката бяха… тийнейджърите, част от знаменития „Съни тийм“, или неговите последователи и фенове, които са 90% от общо над 190-те трениращи при него бокс и фитнес. Изненадващо беше самото присъствие на младежи от тази „най-трудна възраст“.

Те просто бяха дошли, за да засвидетелстват поредния жест на внимание, уважение и обич към своя любим треньор, мотиватор и коуч Съни. И жадни да научат още ценни и важни неща от него. По традиция Сунай Ремзи отличи двама от тях с купи, които връчиха с огромно удоволствие Крум и Мая Савови.

Вълнуващият ден завърши отново с много прегръдки със Сунай и с много снимки с Крум и Мая Савови, които си тръгнаха със светнали лица. Така изглеждаха и всички участници след 8-часовата програма на събитието.

Кой е Сунай Ремзи – Съни Бозкурт?

„Спомни си, приятелю, какво е правил гладиаторът победител, който е оцелявал и е бил почитан от всички. Колкото и пъти да е падал на арената и да е бил раняван, той винаги се е изправял, прегръщайки болката, преодолявайки страха.

Аз преодолях и болката, и страха, и сега съм един свободен, здрав и щастлив човек.

Направи го и ти. Просто се изправи.“ – това е написал Сунай Ремзи на корицата на новата си, осма авторска биографична книга „Гладиаторът. Отвъд стените“, която с успех се разпространява в България, Испания, Белгия, Австрия, Турция, Англия, Германия.

Книгата е една драматична история за силата на човешкия дух. А историята на живота му е като отворена рана, която кърви.

Злощастен инцидент прекършва живота му, когато е едва 28-годишен, в апогея на кариерата и славата му на блестящ и многообещаващ политик, бизнесмен, ментор и лидер. Запраща го директно „на дъното“.

Там, „на дъното“, той осъзнава, че единственият му спасител е… самият той. Осъзнава, че сам трябва да извърви болезнения път от „дъното“ до „върха“. И го прави – прегръщайки болката, преодолявайки страха.

След 15 години зад решетките и 3 – на свобода, наскоро си е простил единственото зло в живота си. Простил си е, защото е осъзнал, че е помагал и продължава да помага на хиляди хора да стават по-добри.

 Успял е, защото винаги в живота е бил гладиатор и се е изправял лице в лице срещу проблемите.

С 8-мата си автобиографична книга „Гладиаторът. Отвъд стените“ Сунай Ремзи иска да затвори фаталната страница от живота си и да продължи напред.

Днес той е любим иновативен треньор по бокс и фитнес, ментор и коуч с псевдонима Съни Бозкурт.

Завършил е с отличие Европейската фитнес академия, с всички възможни квалификации. Тази година успешно се сертифицира с отличие в „PM – Psychology academy USA” – за кризисен коучинг.

Завършва и колежа International Kinesiopractic Education в Нова Зеландия, като K-Power инструктор по „Освобождаване на стрес“, „Епигенетични лечебни цикли“ и „Тибетска енергия и жизненост“. „Защо непрекъснато се образовам? Искам да бъда различният, уникалният треньор“, казва той пред BG VOICE.

Автор е на уникални програми по бокс във фитнес зала. Мастер треньор е по „Лейди бокс“, „Детски бокс“, „Любителски бокс“, „Фамилен бокс“, „Бокс и революшън“, „Бокс и фит“.

Заедно с психолози и специалисти по личностно развитие и здравословен начин на живот, Сунай Ремзи е разработил своя Менторска програма – „Азбука на тристранната трансформация“.

Осъзнал е, че има талант да влияе на хората не само за по-добра физическа форма, но и за цялостна позитивна промяна на начина им на живот.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>