Малко са хората в света, които са водили такъв живот на космополит с безброй пътувания и приключения. Водещият на No Reservations. Има какво да научим от него.

Малко са хората на Земята, които са живели толкова глобален, свързан с безброй пътувания и приключения живот като телевизионната знаменитост, водещия на No Reservations Антъни Бурдейн. Така че има какво да научим от него.

Представяме ви 23 блестящи негови житейски урока.

1. Уменията могат да бъдат усвоени. Характера обаче или го имаш, или го нямаш.

2. Ако сте на 22, в идеална физическа форма, жадувате да се учите и да се усъвършенствате, препоръчвам ви да пътувате – колкото може по-далеч и на колкото може по-разнообразни места. Спете на пода, ако се налага. Разберете как живеят, как се хранят и готвят други хора. Учете се от тях – където и да отидете.

“Не е задължително да съм съгласен с вас, за да ви харесвам или да ви уважавам.” © observer.com

3. Не лъжете. Направили сте грешка. Признайте я и продължете напред. Само не я правете отново. Никога повече.

4. Какво по-мило можете да направите за някого от това да му приготвите закуска?

5. Пътуванията ви променят. Докато преминавате през този живот, този свят, променяте нещата съвсем леко, оставяте диря след себе си, дори и малка. В замяна животът – и пътуванията – оставят диря във вас. През повечето време тези дири – върху тялото или сърцето ви – са прекрасни. Често обаче те носят и болка.

6. Можете да научите много за някого, когато споделите едно ястие с него.

7. Тялото ви не е храм, а увеселителен парк. Наслаждавайте се колкото можете.

8. Може би достатъчно просветление е да знаеш, че няма финална точка на покой на разума; няма момент на самодоволна яснота. Може би мъдростта… е в осъзнаването колко си малък, немъдър, и колко още много път имаш да извървиш.

9. Не е задължително да съм съгласен с вас, за да ви харесвам или уважавам.

10. Добрата храна много често, дори най-често, е простата храна.

11. Знаем например, че има директна, обратно пропорционална връзка между честотата на семейното хранене и социалните проблеми. В прав текст, членовете на семействата, които се хранят редовно заедно, е статистически по-малко вероятно да нападат магазини за алкохол, да взривяват лаборатории за метамфетамини, да раждат наркомански деца, да се самоубиват или да снимат порно с магарета. Ако Малкият Тими просто беше хапвал повече руло “Стефани”, може би нямаше да порасне такъв, че да пълни гигантски фризери с нарязани на парчета бойскаути.

12. Отворете съзнанието си, станете от дивана, движете се.

13. Късметът не е бизнесмодел.

14. Има нещо прекрасно в пиенето следобед. Не твърде студена халба бира, абсолютно сами в бара – дори и в абсолютно фалшив ирландски пъб.

15. В графата „Причини, поради които напуснах последната си месторабота“ никога не назовавайте реалната причина, освен ако сте напуснали заради пари или амбиции.

16. Наличието на съвест много рядко е добър кариерен ход.

Без значение колко добри пиячи си мислите, че сте, не забравяйте, че всеки руснак може да пие с вас, докато не паднете под масата.

“Без значение колко добри пиячи си мислите, че сте, не забравяйте, че всеки руснак може да пие с вас, докато не паднете под масата.”

17. Начинът, по който правите омлет, разкрива характера ви.

18. Контекстът и паметта играят важна роля във всички страхотни ястия в живота на човека.

19. Добрата храна и доброто хранене са свързани с поемане на рискове.

20. В Русия са професионалисти в пиенето, така че без значение колко Jell-O шотове или йегери сте обърнали на колежански партита, без значение колко добри пиячи си мислите, че сте, не забравяйте, че руснаците – всеки руснак – може да пие с вас, докато не паднете под масата.

21. Ако погледнете някого в очите и го наречете „дебел, безполезен, сифилистичен куп борсучи говна“, това не означава, че не го харесвате. Това може да бъде – и често е – проява на привързаност.

22. Без нови идеи успехът може да се изхаби.

23. Идеята, че базовите умения за готвене са нещо ценно, че способността да се храниш и да храниш умело няколко други хора трябва да се преподава на всеки млад мъж или жена като фундаментално умение, трябва да стане толкова жизненоважна за порастването, колкото е научаването как да си бършеш задника, да пресичаш сам улицата, или да се оправяш добре с парите.

Източник: Goodlife

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>