Самоуката дизайнерка собственоръчно изработва и сама представя тоалети, вдъхновени от исторически герои и звезди.

angela111

Кое момиченце не е мечтало да бъде принцеса и да носи рокли като тези от приказките за Пепеляшка, Спящата красавица, Снежанка? Тази своя мечта преди няколко години осъществява една тийнейджърка от Лонг Айлънд, САЩ – Анжела Клейтън.

Тя не е като другите свои връстници – да обикаля моловете в търсене на дрешки, с които да е уникална и неповторима. Просто защото си ги шие сама. Занимава се с шиене от 15-годишна и е абсолютно самоука. Предпочита сама да си прави изводите от допуснатите грешки и да се коригира, вместо някой голям дизайнер да й дава насоки.

Вдъхновена от Пепеляшка.

Вдъхновена от Пепеляшка.

dizajnerkata_andjela24

dizajnerkata_andjela10

dizajnerkata_andjela15

Всичко започва с увлечението й да шие дрехи сама за себе си. Впоследствие открива, че това й е безкрайно интересно, а роклите от различни исторически епохи са нейна слабост. Средновековието е манията й към момента. Особено силно е увлечението и по английската мода от 1860 година. Всичко от Ренесанса я вдъхновява.

В блога си Анжела започва да споделя – в снимки и текст, всяка стъпка от появата на роклите. Шие и снима рокли, на които самата тя е модел, за да си изгради богато портфолио. Това време й е достатъчно да натрупа достатъчно опит, така че в момента вече 19-годишната дизайнерка самата преподава уроци по шиене, дизайн и история на костюма.

В канала си в Youtube също показва и разказва как се раждат творбите ѝ.

dizajnerkata_andjela13

Вдъхновена от Наполеон и Средновековието.

Вдъхновена от Наполеон и Средновековието.

Вдъхновена от Наполеон.

В блога си Анжела подробно показва как създава всеки модел:

dizajnerkata_andjela9

dizajnerkata_andjela

dizajnerkata_andjela3

dizajnerkata_andjela7

dizajnerkata_andjela8

dizajnerkata_andjela6

Снимки: Buzzfeed и блогът на Анжела.

There are no comments.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>